Grafixx Greenhouse 2017

“Een ménage à trois kan bizar zijn, gênant of zelfs vermoeiend – maar in het beste geval leidt het tot puur geluk.”

Bovenstaande zijn niet onze woorden – laat staan onze ervaringen. Het zijn die van Grafixx Greenhouse. Of, accurater, van hen die deze wedstrijd organiseren. En wellicht verwijzen ze naar iets anders dan wat je nu denkt.

Want dit is hoe het verdergaat: “Een goed voorbeeld? België en haar drie regio’s.”. Yup, inderdaad. België als resultaat van een triootje. Zo hadden we het nog nooit gezien. Niettemin is het een bijzonder boeiende gedachte. Brussel, Vlaanderen en Wallonië verstrengelt in door God verboden figuren. Het doet een mens nadenken...

Wat meteen de bedoeling is van Grafixx Greenhouse. Een wedstrijd voor tekenaars, en andere creatieve geesten. Zij die pen, potlood, stift, wasco, en meer van dat hanteren, uit noodzaak. Omdat ze iets willen zeggen. Iets, in dit geval, over België, in alle abstractie. Over drie gemeenschappen, drie individuën, drie, drie, trio.

Voel u geroepen. Zet je hersenspinsels op papier en waag je kans. Tot 1 november heb je nog de tijd om je inzending door te sturen. Is bovenstaande niet voldoende info – wat best kan – kijk dan hier. Op de site van Grafixx, waar het hele wedstrijdreglement netjes uitgelegd staat.

Verscheidene ingezonden werken zullen tijdens het Grafixx-festival geëxposeerd worden. Uit deze worden drie winnaars gekozen. Zij winnen, uiteraard, mooie prijzen.

Waag je kans. Of, als je toch beslist van niet, ga dan naar het festival. Bezoek de expo. Want ook passief kan je van een ménage à trois genieten.

Grafixx, hét festival van al wat tekening, strip en underground is, loopt van 24 tot en met 26 november in DE STUDIO in Antwerpen.