Gouden en Zilveren Harpen, Exportprijs, Beste Lied uitgereikt aan ...

Vanavond werden de winnaars van de Buma Gouden en Zilveren Harpen, Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse Lied 2010 bekendgemaakt tijdens het Buma Harpen Gala 2011. De jury bestaat uit auteurs en artiesten die zich hebben aangesloten bij Buma, de uitreiking was live te volgen op Nederland 3 (Tros).

De presentatie was opnieuw in handen van Yolanthe Sneijder-Cabau met tussen de bedrijven door live uitvoeringen van nummers uit 2010 door onder andere de 3J's met Ellen ten Damme, The Opposites, Sieneke, Lange Frans & Thé Lau met het Metropole Orkest. De diverse Harpen werden uitgereikt door onder meer Boudewijn de Groot, Guus Meeuwis, Armin van Buuren, John Ewbank, Willem van Kooten en Wende. Tijdens de uitzending waren er bovendien gastoptredens van oud-Harpenwinnaars Bløf, Alain Clark en Jacqueline Govaert.

De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding van Buma Cultuur voor auteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. Nick & Simon, producer en platenbaas Tonny Berk, VanVelzen en Kane ontvingen vanavond allemaal de Gouden Harp.

De Buma Zilveren Harp bekroont jonge scheppende of uitvoerende artiesten die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd. De Zilveren Harpen vielen dit jaar Caro Emerald (foto), volkszanger Frans Duits en dj Sander van Doorn te beurt.

De prijs voor Beste Nederlandse Lied wordt gegeven aan de Nederlandse artiest en componist(en) die geselecteerd zijn op basis van de best verkochte en meest gedraaide songs van het afgelopen jaar. Caro Emerald met 'A night like this', Marco Borsato & Guus Meeuwis met 'Schouder aan schouder' en Kane met 'No surrender' waren genomineerd. Caro Emerald haalde deze prijs binnen. Omdat Caro last heeft van haar stembanden werd 'A night like this' vertolkt door Jacqueline Govaert met orkest.

De Buma Exportprijs wordt toegekend aan de artiesten en auteurs die het meest succesvol zijn met Nederlands muziekcopyright in het buitenland. Deze prijs ging naar André Rieu.