Gent klinkt op Klinkeroever

De rive gauche van Gent is komend weekend weer het festivalterrein van Klinkeroever. Op 6 en 7 oktober geniet je er tussen 10.30 uur en 22.30 uur van maar liefst 46 gratis concerten op 41 verschillende locaties. Het is niet enkel de uitgelezen kans om jong talent in uiteenlopende genres te ontdekken, maar ook deze levendige Gentse buurt, want de podia van Klinkeroever ’18 zijn vaak verrassende locaties: cafés en cultuurhuizen, maar ook hotels, restaurants, scholen, boetieks, musea, b&b's en huiskamers.

Via vi.be heeft elke locatie bijna 450 bands en solo-artiesten kunnen beluisteren en zo een act gekozen die past in hun decor. Wanneer je door de programmabrochure bladert of de website verkent, valt het op: een groot aanbod, maar nauwelijks grote namen – al doen ze bij kenners vast een belletje rinkelen. Denk maar aan Brent Buckler, Low Land Home, yadayn, Static Party Poses, Denali Wrench, Linde, Nagløed ... Klinkeroever is dan ook een gezellig festival voor fijnproevers. Veel van deze bands opereren al een tijdje onder de radar, dus het is misschien wel je laatste kans om hen in zo'n intiem decor te beleven.

Op Klinkeroever kies je trouwens helemaal zelf waar en naar wie je gaat kijken. Je hoeft geen ticket te kopen of een polsbandje te dragen, maar stapt gewoon binnen op de gekozen locaties. In elke locatie liggen handige programmabrochures en ook op de website krijg je een mooi overzicht van alle concerten en last-minute updates. Het zenuwcentrum van dit mooie festival ligt in de Annonciadenstraat, in Café de Loge en Jan Van Gent. Ook interessant: Klinkeroever valt samen met het Weekend Van De Klant, waarvan Gent dit jaar gaststad is. Bovendien is 7 oktober een koopzondag, met gratis openbaar vervoer naar en in Gent. Je hebt dus méér dan 46 argumenten om een lijntje cultuur te komen snuiven in Gent.