Dour: M.I.A, Earl Sweatshirt en 36 nieuwe namen maken line-up compleet!

Voor de 29e editie van het festival, heeft Dour z'n stinkende best gedaan een diverse affiche in elkaar te boksen, met mooie headliners, ontdekkingen, tradities en grote diversiteit.

 Ze trokken het laatste blik namen open en hiermee is de line-up compleet.

Laat ons beginnen met een topper: M.I.A.; zij zal op de openingsavond – woensdag 12 juli – headlinen.

Aan andere karaktervolle vrouwen geen gebrek, met de Engelse Little Simz en rijzende ster Jessie Reyez. De klassevolle melancholie in de vorm van Earl Sweatshirt tekent eveneens present.

Franse rap is goed vertegenwoordig dit jaar: Josman, Alkpote en het Zwitserse DI-MEH en Slimka vervolledigen een erg goedgevulde affiche.

Op rockvlak wordt Temples aan de affiche toegevoegd, net als de theatrale Australiër Alex Cameron. Van het theater, gaan we naar de bioscoop, met Carpenter Brut, die ons zal onderdompelen in de 80's B-filmsfeer. Ook de sensuele Marie Davidson is van de partij.

Dansen geblazen, op de aanstekelijke ritmes van Stwo, Snakehips en Romare [Full Live Band], of op de funky schatten van de Nederlandse DJ Antal, afrobeat van Throes + The Shine of de snoeiharde beats van Binkbeats, Blanck Mass en Surgeon [Hardware live].

Nog meer elektronica met de trap van Hucci, de vurige sound van Malaa, of de bandeloze gekkigheid van de Oekraïense schone Miss K8, of de speelse bende van Casual Gabberz. Voor wie het een tikje harder mag zijn: Manu Le Malin (die zich bijna resident mag noemen) en Darktek nemen de honneurs waar.

Nog een stevige drum'n'bass-aankondiging: Het collectief van DC Breaks x Loadstar x Mind Vortex [feat. Daxta MC] en Teddy Killerz.

Tot slot wordt de dub- en reggaeline-up afgerond met een tiental namen: Manudigital + Beenie Man doen een zeldzaam festivaloptreden in een ongeziene formule, Dub Addict, de legendes King Earthquake en Omar Perry  die door Reggaebus Soundsystem uitgenodigd worden. Verder: Roger Robinson, vergezeld door disrupt, Pilah, LMK, Khoe-wa Dub System, Krak In Dub en Mo'Kalamity, eveneens op uitnodiging van Reggaebus Soundsystem.

De 29 editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli.