Dit was het theaterseizoen 2017-2018: de selectie van het TheaterFestival

De aftrap van de zomervakantie is nog niet gegeven, maar het TheaterFestival kondigt met zijn selectie voor editie 2018 alvast de slotscène aan. Naar jaarlijkse gewoonte zal het festival de zomer afsluiten met een reeks bijzondere voorstellingen uit het afgelopen theaterseizoen. Wij kijken al even vooruit.

De TheaterFestival-jury koos voor deze editie vijftien opvallend uiteenlopende stukken uit. De selectie bevat enkele grote namen, zoals Rosas en tg STAN, maar breekt ook een lans voor nieuw talent en artiesten die voorlopig onder de radar van het grote publiek bleven. In de lijst vinden we onder andere indrukwekkende monologen (David Van Reybrouck, Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke/KVS, ‘Para’), dialogen (BRONKS, ‘Geef mijn hand terug’; Abke Haring/Toneelhuis & Zuidpool, ‘PLATINA’) en maatschappelijk relevant werk (Action Zoo Humain, ‘Amnes(t)ie’) terug. Verder biedt het festival een podium aan enkele stukken uit de selectie van het Nederlands TheaterFestival. Ook dans krijgt bovendien een prominente plaats. Zo maken het ontroerende ‘Common Ground’ van Platform-K & Benjamin Vandewalle en ‘First’ van L’hommmm deel uit van het programma.

Het is duidelijk dat de jury niet koos voor de grootste publiekstrekkers, maar de nieuwsgierigheid van de toeschouwers probeert aan te wakkeren en wil aanzetten tot ontdekking. Het TheaterFestival heeft naar eigen zeggen de bedoeling om “publiek en professionelen uit te nodigen tot dieperliggende analyse en reflectie”. Deze selectie belooft die verwachting alsvast waar te maken.  

Het TheaterFestival strijkt dit jaar neer in Antwerpen van 30 augustus tot en met 9 september 2018.
Tickets en info: https://www.theaterfestival.be/