De 5 beste voorstellingen van het najaar

Tradities zijn er om te onderhouden. Dus stelt de podiumploeg van Cutting Edge ook dit jaar weer een top vijf met de beste voorstellingen van het najaar samen. In willekeurige volgorde - vijf parels op de planken.

NTGent, ‘Sneeuw’

Als dissectie van de gespleten persoonlijkheid van de Turkse natie enerzijds en de universele kracht van liefde en passie anderzijds, is ‘Sneeuw’ volmaakt theater. Zo indringend en tegelijk zo teder – een wonde op scène, een wonder op scène.

Lees hier onze volledige recensie.

Het Nieuwstedelijk & House Crying Yellow Tears, 'Zwischen'

Het stuk is een voortdurend aftasten tussen losrukken en vastklampen, tussen waarheid en façade. Het is echter geen doembeeld van de familie als een verloren project, maar een openhartige schets van het gezin als een complex en tijdloos web van levensvragen en –verwachtingen. De kleine portretten zijn herkenbaar, confronterend ook, maar bovenal een prachtige weergave van hoe koesteren en afstoten in een familie gevaarlijk dicht bij elkaar kunnen liggen.

Lees hier onze volledige recensie.

Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam, ‘De dingen die voorbijgaan’

Couperus’ beklemmende roman wordt bevolkt door meticuleus getypeerde personages. De cast, samengesteld uit spelers van zowel Toneelhuis als Toneelgroep Amsterdam, zet hen feilloos op scène, met een efficiënte en uiterst zorgvuldige regie als kers op de taart. Een samenwerking om in te kaderen.

Lees hier onze volledige recensie.

HETPALEIS, 'De nachtwandelaars'

Aan hartroerende passages geen gebrek in ‘De nachtwandelaars’, een voorstelling voor jong en oud. Behalve met zijn prachtige visuele signatuur weet Hans Op de Beeck ook inhoudelijk te ontroeren.

Lees hier onze volledige recensie.

Opera Vlaanderen, ‘Der fliegende Holländer’

Het orkest van Opera Vlaanderen overtreft zichzelf met een sprankelende uitvoering. Tel daar de voortreffelijke zangprestaties en de intrigerende regie bij op, en je hebt een operaproductie van een zeldzaam hoog niveau. Een opvoering die zal blijven heugen … wie weet tot de Hollander over een jaar of zeven nog eens aanmeert?

Lees hier onze volledige recensie.