De 5 beste games van het najaar

'Pokémon Go' (Nintendo)

Dit spel bedreigde even de volledige tv- en filmindustrie omdat iedereen (jong én oud) ’s avonds en in het weekend erop uit trok op zoek naar virtuele monsters in plaats van voor de buis te hangen. Op slechts enkele dagen tijd stootte de smartphone-app koning Facebook van zijn troon bovenaan de downloadlijsten. Nooit had een spel zo’n impact op het gedrag van de volledige wereldbevolking. Helaas verdween de hype even snel als hij gekomen was.

'Battlefield 1' (EA)

Met ‘Battlefield 1’ trekt EA terug naar de Eerste Wereldoorlog en laat meteen ook een frisse wind waaien in de online FPS-wereld met een knap gebalanceerd wapenarsenaal en interessante spelmodussen.

'Dishonored 2' (Bethesda)

In de tweede telg van de serie bewijst Bethesda dat ze op elk vlak nog meer in hun mars hebben: zowel met de gameplay – met mogelijkheid om verschillende speelstijlen aan te nemen – art direction en AI hebben ze een stap vooruit gezet en dat resulteert in een sfeervol en beklijvend action/adventure spel.

'Titanfall 2' (EA)

In ‘Titanfall 2’ beleven we onze Gundam kinderdroom om vanuit een futuristisch robotpak onheil te zaaien in een al even futuristisch universum. Een diepgaandere singleplayer en bijgeschaafde multiplayer met uitgediepte skills, meer wapens en bewegingen bezorgen deze shooter een intensievere spelervaring over de volledige lijn.

'World of Warcraft: Legion' (Blizzard)

De keizer van MMORPG had iets goed te maken na het teleurstellende ‘Warlords of Draenor’, maar nam de kritiekpunten van fans ter harte en sloeg terug met een pak sublieme extra content en pareltjes van nieuwe gebieden. De wederopstanding in de wereld van Azeroth is een feit.