Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) 2019

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) brengt in 2019 opnieuw 4 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur. DBUFF vindt in 2019 voor de 6e keer plaats in het eerste weekend van november in Pathé Arena Amsterdam.

FESTIVAL VOOR URBAN FILM


Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) is een filmfestival in Amsterdam. Het genre ‘urban film’ past in  de hedendaagse, cultureel diverse grootstedelijke samenleving en komt oorspronkelijk voort uit de Afro-Amerikaanse cultuur en westerse films van zwarte makers met zwarte protagonisten. Het programma van DBUFF varieert van onafhankelijke Amerikaanse films tot Surinaams-Nederlandse producties. Naast filmvertoningen organiseert het festival vraaggesprekken, paneldiscussies en workshops.

 


Het festival levert met een selectie van speelfilms, documentaires en korte films een bijdrage aan de vraag naar meer diversiteit binnen filmaanbod in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de website van het festival voor meer informatie en kaarten.