Cutting Edge in jury Gouden Boekenuil 2012

De Gouden Uil werd voor de laatste keer uitgereikt in 2010. In 2012 vliegt De Gouden Boekenuil opnieuw uit, met een nieuwe naam en in een nieuwe outfit. De belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen – de winnaar krijgt 25.000 euro – wordt op 5 mei 2012 uitgereikt in Gent.

Juryvoorzitster is Phara de Aguirre. Maar - belangrijker - Cutting Edge is gevraagd om mee in de jury te zitten.

Wij vaardigden dan ook met trots Roderik Six (1979) af. Hij bespreekt voor ons boeken, schrijft columns en publiceert literaire interviews. Hij werkt in boekhandel De Zondvloed en hoort ook tot de kernredactie van De Brakke Hond.

De overige juryleden zijn:

  • Wim Brands (1959) is een Nederlandse dichter, journalist en presentator van het televisieprogramma 'Boeken' op de VPRO.
  • Elsbeth Etty (1951) is redacteur boeken bij NRC Handelsblad en bijzonder hoogleraar literaire kritiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
  • Marc Reynebeau (1956) is historicus en werkt als redacteur en columnist bij de krant De Standaard. Daarnaast schrijft hij ook boeken en essays.
  • Frederick Vandromme (1980) is freelance boeken- en muziekrecensent bij HUMO.

Uit de naar schatting tweehonderd tot vierhonderd kanshebbers zal de vakjury in januari 2012 een longlist van twintig titels kiezen. In februari worden de vijf literaire werken bekendgemaakt die het tegen elkaar opnemen op de shortlist. De vijf genomineerde auteurs krijgen elk duizend euro. De Gouden Boekenuil wordt op 5 mei 2012 in Gent uitgereikt.