Cannes goes Singapore

Dat films niet per se uit de droomfabrieken van Hollywood hoeven te komen, bewijst het Festival de Cannes maar al te graag. Onder het motto “All the cinemas of the world” krijgt het publiek een cinematografische bloemlezing van het uitverkoren land op zijn bord. Na Rusland en Israel is het nu de beurt aan Singapore om sterallures te krijgen. Tijd om aan de chique dineetjes, bontjassen en diamanten oorbellen te wennen krijgt Singapore echter niet: er is maar een dag de tijd voor drie kortfilms en vier langspeelfilms. Goed voor het calorieverbruik van een halve marathon on popcorn.

Kenneth Tan, voorzitter van de Singapore Film Society moedigt de kijklustige curieuzeneuzen graag aan. “Cinema uit Singapore is een multidimesionale microcosmos van een zinderende, creatieve, experimentele natie”, zegt hij. En als je dat niet gelooft, maken we je gerust wat andere promotalk wijs.

Wie zich op het vliegtuig rept kan vandaag nog volgende pareltjes uit het Oosten bewonderen: “Birthday”, “9:30” en “Crocodile Newspapers”, drie kortfilms. En dan staan er nog vier features op het programma: “I not stupid too” van Jack Néo, “Perth” van Djinn Ong, “Smell of rain” van Gloria Chee en tot slot “One last dance” van Max Makowski. Mooie afsluiter, dachten wij.


(gepost op 22/05/06, 14:05)