Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film rondt af met prijsuitreiking

Het BIFFF, het Brusselse Internationale Festival van de Fantastische Film, zit er weer voor een jaartje op. Dit festival dat je naast films ook het meest geschifte publiek ter wereld laat ontdekken, klokte dit jaar af op 55.000 bezoekers. En geschift was het zoals elk jaar ook nu weer: een BIFFF-film beleef je immers niet welgemanierd in stilte, maar door te huilen als een wolf wanneer er een volle maan in beeld komt, door “Derrière-toi!” te roepen als er iemand de moordenaar die achter hem staat niet ziet, of door te applaudisseren en te joelen na een uitzonderlijk geslaagde sterfscène. Naar het BIFFF kom je misschien een eerste keer omdat je benieuwd bent naar de films, maar de reden dat je blijft terugkomen is de sfeer en het publiek. Daarnaast was er een ZomBIFFF-run doorheen de vers aanglegde autovrije zone van Brussel, een Bal Des Vampires (onze persoonlijke favoriet), een cosplaywedstrijd, een filmmarkt, talloze andere randactiviteiten, en natuurlijke vele, vele films.

De belangrijkste langspeelfilmprijzen gingen na afloop naar:

  • 'Mimicry Freaks' van Shugo Fuji (Spamflix Asian Film Award)
  • 'Door Lock' van Kwon Lee (Thriller Competitie)
  • 'The Pool' van Ping Lumprapleng (Critics Award)
  • 'Werewolf' van Adrian Panek (7th Orbit Competitie)
  • 'I'm Back' van Luca Miniero (Méliès Competitie'

De publieksprijs ging naar 'One Cut of the Dead' van Shinichiro Ueda, een film die de organisatoren omwille van de grote vraag zelfs twee keer programmeerden.

In de internationale competitie en daarmee de meest prestigieuze competitie van het festival gingen de prijzen naar:

  • 'Little Monsters' van Abe Forsythe (de hoofdprijs - Gouden Raaf)
  • 'Extraordinary' van Mike Ahern en Enda Loughman (eredame - Zilveren Raaf)
  • 'Freaks' van Adam B. Stein en Zach Lipovsky (eredame - Zilveren Raaf)

Zoals elk jaar werd het festival afgesloten met een traktatie voor het enthousiaste publiek. Het aftellen naar volgend jaar kan bij deze beginnen.