THE BRAND NEW HEAVIES VOOR HUN ENIGE CONCERT NAAR NEDERLAND 23 MEI

 

The Brand New Heavies komen op 23 mei voor hun enig show in Nederland naar het Metropool (Hengelo)

The Brand New Heavies staan bekend als een groep pioniers binnen de Londense acid jazz en funk scene van de jaren tachtig, en dat is niet voor niets! Ze kwamen op het geniale idee om funky, James Brown-achtige grooves met acid jazz samen te smelten tot een nieuwe, eigen sound waarmee ze wereldberoemd werden in de Londense clubs. 
 
Echt wereldberoemd werden ze pas begin jaren negentig, toen zangeres N’Dea Davenport zich bij de groep voegde en ze met singels als ‘Dream Come True’, ‘Never Stop’ en ‘Stay This Way’ hit na hit scoorden. Ook jaren later blijft hun invloed groot en worden ze door o.a. Jamiroquai en super-producer Mark Ronson aangehaald als grote inspiratiebron.

Oprichters en voornaamste songwriters Simon Bartholomew en Andrew Levy voeren de band, ondanks de nodige bezettingswisselingen in de loop der jaren, nog altijd aan. Omdat de band dit jaar 30 wordt is het feest en dat wordt gevierd met een nieuw album, waarop o.a. samenwerkingen met soulgiganten Angie Stone en Beverly Knight te horen zijn. De release van het nieuwe album staat gepland voor 28 juni


23 mei  The Brand New Heavies   

Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:30