Bazart, dé winnaar van de MIA's 2016

Gisteren was het voor de Vlaamse muziek weer een belangrijke avond. De MIA's, de music industry awards, die haar tiende verjaardag vierde, zette de Vlaamse muzikanten weer in de bloemetjes.

Het was geen verrassing dat Bazart als grote winnaar uit de bus kwam. Vijf van de zeven nominaties werden omgezet in een daadwerkelijke MIA! Zij mogen trots de MIA van 'beste doorbraak', 'beste Nederlandstalig', 'beste pop', 'beste groep' en tot slot 'beste hit van het jaar: Goud' mee naar huis nemen!

 

Verder vielen ook Stan Van Samang (Beste solo man), Niels Destadsbader (Vlaams populair), Lost Frequencies (Dance), Black Box Revelation (Alternative), Goose (Beste live act) en Lander Gyselinck (Beste muzikant) in de prijzen. 

 

En natuurlijk mogen de vrouwen ook niet vergeten worden! Emma Bale, doorgebroken met The Voice, mocht nu een MIA in ontvangst nemen voor Beste solo vrouw.

En ook Melanie de Biaso ging met een prijs naar huis, Beste Artwork. Zij scoorde met haar album Blackened Cities. 

Het Zesde Metaal viel onrechtstreeks tweemaal in de prijzen. Wannes Capelle, de frontzanger, ging naar huis met de prijs voor Beste auteur/componist. Later mocht Het Zesde Metaal ook op het podium kruipen voor Beste Album. 

Compact Disk Dummies mochten dan weer de prijs voor Beste Videoclip in ontvangst nemen.

 

Toots Tielemans werd zeker niet vergeten dit jaar, ook hij werd in de bloemetjes gezet met een Lifetime Achievement Award, samen met Herman Schueremans. 

Foto: © VRT - Jokko