BackYard Rave 2018

Het weekend van 21 en 22 september zakten we weer af naar BackYard Rave, een van de best bewaarde festivalgeheimen in België. In the middle of nowhere, op een wei in het Brabantse Glabbeek, vonden we er maar liefst vier podia met daarop meer dan veertig artiesten. In een afgelegen hoekje, in het bos en op de wei hoorden we dj's, terwijl een apart eiland voor bands werd voorbehouden. Zo waanden we ons met de feestelijke maar toch gezellige inkleding op een mix van Tomorrowland en Best Kept Secret.

Wij gingen vooral een kijkje nemen op dat eiland, waar hoog boven de grijze wolken de zon toch ergens scheen (om het met de woorden van Capibara te zeggen). Voor die zonnige slackers hoorden we een matuur geworden The Insect Soldiers of the Sky en erna een jeugdige Mirranda, oftewel alternatieve pop en rock in alle vormen en maten. Nieuw materiaal van JAKOMO en Danny Blue and the Old Socks – allebei net uit de studio!  beloofde bovendien dat de nonchalante gitarenmuziek weer een mooie toekomst tegemoet gaat. Het stevige The Waltz mag dan wel hebben afgesloten, het ziet ernaar uit dat de in 2017 alomtegenwoordige noiserock dit jaar stilaan weer podia deelt met de indie.

Vorig jaar speelde Fornet hier op de vooravond van hun doorbraak op Limbomania. Wie weet was BackYard Rave ook dit jaar weer de achtertuin van de grotere weides in de buurt?