Amsterdam JazzFest 2018

Op zaterdag 17 maart vindt de zevende editie van Jazzfest Amsterdam plaats: voor het eerst niet meer in het najaar maar in het voorjaar. Begeef je in een aangename huiskamersfeer in de zalen en gangen van Studio/K en StayOkay met heel veel fantastische jazz, world, impro en muzikale ontmoetingen van aanstormend talent en oudgedienden. En ieder jaar ontaardt het onvermijdelijk in een swingend, Amsterdams feest!


 

 

 

Bijzondere combinaties en zelfs wereldpremières, zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op Jazzfest Amsterdam. Zo speelt de Duitse pianist Pablo Held voor het eerst samen met Amsterdamse tenorsaxofonist Jasper Blom en gaat de Amerikaanse gitarist Peter Bernstein – gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam – een samenwerking aan met zijn Nederlandse evenknie op gitaar Martijn van Iterson. Daarbij voegen zich drumlegende en Amsterdamse buurman John Engels en bassist Tobias Nijboer. De modern klassieke operazangeres Nora Fischer en jazzpianist Tony Roe gaan ook een muzikaal experiment aan dat op Jazzfest haar première beleeft, net als jazzpianist Wolfert Brederode voor het eerst op de planken zal staan met klankonderzoeker op gitaar Raphael Vanoli.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er de unieke muzikale ontmoeting van de Amerikaanse zangeres Becca Stevens met het Chambertones Trio van Jesse van Ruller (gitaar), Clemens van der Feen (contrabas) en Joris Roelofs (basklarinet). De Chambertones bleken alle drie fan te zijn van Becca Stevens – Jazzfest bracht ze bij elkaar. De muzikanten laten zoveel mogelijk open wat ze op het podium samen gaan spelen: zo ontstaat écht spannende muziek van het moment.

 

Jazzfest Amsterdam presenteert ook volop nieuwkomers als de Mexicaanse Fuensanta Méndez met haar poëtische, verfijnde composities maar ook de groep rond de Italiaanse vibrafonist Eduardo Cardinho. Het kwartet van de virtuoze Spaanse trompettist Bruno Calvo, waarin ook Ben van Gelder meespeelt, presenteert op Jazzfest hun debuutalbum ‘Outlines’. Het Floris Kappeyne Trio omarmt klassieke jazztradities met invloeden van o.a. McCoy Tyner en geldt als een van de grote beloftes. Al deze musici studeren – of zijn inmiddels afgestudeerd – aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

DATUM EN TIJD

za, 17 mrt. 2018, 16:30 – laat

 

 

LOCATIE

Studio/K

Timorplein 62 

1094 CC Amsterdam

 
 
bezoek de site voor meer info : https://jazzfestamsterdam.nl