Aan De Andere Kant : "BUITENSPEL " een theater voorstelling over Molukkers (in Nederland)

 

 

Buitenspel

Aan de andere kant: Buitenspel is na Een tijdelijk verblijf het tweede deel van het drieluik over de geschiedenis van Molukkers in Nederland. ADAK deel 2 is locatietheater op het voetbalveld. Met dans, muziek en sport wordt in twee keer 45 minuten het verhaal van de Molukse familie Melanesy verteld: over dromen, strijd, familie en het vinden van een eigen plek. Over machteloosheid, maar ook een ijzersterke hoop dat het beter wordt.

 

Buitenspel

Sarah en Bennie Melanesy horen bij de tweede generatie Molukkers in Nederland. In de jaren ’70 volgen ze hun eigen pad tegen een achtergrond van gedeeld verdriet, politieke acties en nieuwe vriendschappen. Sarah, die reeds onder druk uit huis was gegaan, heeft kort samengewoond met een Nederlandse man, is inmiddels weer gescheiden en zoekt haar weg in de vrouwenbeweging. Bennie zet zich, na een mislukte voetbalcarrière, af tegen de druk van zijn vader en de maatschappij. Maar nu blijkt vader Theus ernstig ziek te zijn. Kan moeder Gabriella het verscheurde gezin nog herenigen?

 

Tweede helft

In het najaar van 2018 speelde Aan de andere kant (ADAK) de eerste voorstelling op verschillende locaties in Noord-Nederland. Wegens groot succes is de voorstelling in februari en maart 2019 herhaald in theaters in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. In deel 2 wordt het verhaal van het Molukse gezin Melanesy voortgezet, maar de voorstelling is ook afzonderlijk te bekijken. Op woensdagavond 4 september gaat Aan de andere kant: Buitenspel in première in Groningen. Na de voorstellingen in Groningen is ADAK nog te zien in Appingedam, Assen en Hoogeveen.

 

Kaarten zijn al te koop bij verschillende theaters! Lees meer

 

Speeldata en locaties

Groningen

Eikenlaan 253

2-3 september TRY-OUTS: 20:00 uur

4 september PREMIÈRE: 20:00 uur

5-7 september 2019: 20:00 uur

 

Appingedam

Sportpark BGM Welleman

11-14 september 2019: 20:00 uur

 

Assen

FC Amboina

18-21 september 2019: 19:30 uur

 

Hoogeveen

Sportpark Bentinckspark

25-28 september 2019: 19:30 uur