34 nieuwe namen voor Dour

De teller staat intussnen op 136 namen!

De nieuwste toevoegeingen aan de line-up:

Te beginnen met de goddelijke Solange, je weet wel – de zus van die andere Knowles. Met "A Seat at the Table" bracht ze één van de beste platen van het jaar uit en bevestigde ze haar status van souldiva 2.0. 13 juli, live, op de Last Arena!

 Nog meer soul met een ander Amerikaans icon: Lee Fields, die het festivalterrein nog eens in vuur en vlam komt zetten met zijn natuurlijke klasse en The Expressions. Vanuit het Verenigd Koninkrijk een nieuwe lading talent met Young Fathers, de stevige post punk van IDLES en het psychedelische dream team dat The Moonlandingz heet.

 Klein beetje verder richting westen: Brazilië! Metá Metá met een onwaarschijnlijke mix van afrobeat punk en Carioca-muziek. Terug dichter bij huis met de Duitse techno-fanfare van Meute en het Franse retro-pop-duo Agar Agar. Nog wat stevige rock van Cheveu, woestijnklanken met Group Doueh en de modulaire magie van Monolithe Noir.

 Op hip-hopvlak mag de legendarische De La Soul [+ live band] nog eens present tekenen. De relatie tussen Dour Festival en de rapper gaat terug tot in 1991, toen hij als één van de eerste rap-artiesten werd geprogrammeerd op een muziekfestival.

De nieuwe generatie is ook goed vertegenwoordigd, met $uicideboy$, en Soulection [presents Joe Kay b2b The Whooligan] die mee op het podium van curator Lefto mag. Ook vanuit Frankrijk wordt de rap goed vertegenwoordigd, met Prince Waly en Bon Gamin party feat. Ichon, Loveni, Myth Syzer.

 Ook electro-gewijs verwelkomen ze een legende: Larry Heard [aka Mr Fingers Live], pioneer van de Chicago house, maar ook Shohaleader One, zijproject van Squarepusher, de avant-garde electro van sjamaan The Gaslamp Killer en de vulkanische klanken van het IJslandse Kiasmos [dj set].

 Ook Machinedrum [live]Lone [live]Overmono [live], en French 79 komen het feest opluisteren.

 Nog? Oké! Wax Tailor, Stand High Patrol en Panda Dub, die het terrein nog eens op aardbevingsbestendigheid komen testen. Om af te ronden nog wat mooie drum'n'bass-namen met Friction, Camo & Krooked, DJ Hazard b2b DJ Hype, DJ Guv, Technimatic, DkA, One87 [& Mc Mush] en Murdock!