Young Colour

Zweef mee

Voor de Brusselse muziekscène zijn ze allerminst onbekenden, voor de niet-Brusselaars stellen we hen gerust nog even voor. Maak kennis met de twee gedreven tweeëntwintigers, Lawrence Foley en Joachim Bovin, die steeds een half metertje boven het podium zweven tijdens hun shows. Afgelopen woensdag sloten ze ook op diezelfde manier de avant-première af van de documentaire film 'Anton Corbijn inside out'.

Young Colour brengt dub, ambient en psychedelische pop. Hun muziek is ijl als de lucht op de toppen van het Himalay-gebergte en komt je oren binnen als een gasvormig mengsel, dat onder een te hoge luchtdruk in een te kleine fles is gestopt.

We horen tonnen reverb, afgewisseld met cruciale stiltes. Noah Lennox ten top. Vernieuwend op zijn minst, toch voor de Belgische muziekscene. Hun soundscapes bevatten een gelaagde intelligentie met melodieuze samples, die reverbereren doorheen de zaal en als een frisse wind het publiek door de haren strijkt.

Zelf zeggen ze te luisteren naar Deerhunter, Beach House en Mount Kimbie. Ze houden niet van door anderen opgeplakte labels als ‘chillwave’ en ‘indie’. Het gaat hen vooral om de muziek en om het creëren van sfeer. Ook een vergelijking met Animal Collective doen ze een beetje van de hand. “We houden van Animal Collective en er zijn misschien wel gelijkenissen terug te vinden, maar we nemen niet klakkeloos over. Wat we echt goed vinden aan hen, is dat zij hun eigen ding doen en zich niets aantrekken van de buitenwereld, en daar nemen we ook een voorbeeld aan.”

Op dit moment zijn ze volop bezig met enkele opnames, die binnen enkele weken te beluisteren zijn. Hou hen in het oog. Ze zijn goed, gewaagd, gewild en zeker een luisterbeurt waard.

Meer informatie: http://vi.be/youngcolour