Video Volta

Gentse studenten hebben hebben dit Talent van de Week misschien al op het podium van de Student Kick-Off 2011 bezig gehoord. Want daar stond Video Volta op 28 september netjes gesandwicht tussen Protection Patrol Pinkerton en Les Mecs & Drums. Eerder deze zomer speelde deze Turnhoutse band ook al op Boomtown, in Kinky Start én als voorprogramma voor de try-out van School is Cool.

Bram Van Gorp, Josse Van Den Bogerd en Jesse Van Den Eynde kunnen met Video Volta al een mooi cv'tje voorleggen, en dan zijn we in de eerste alinea het belangrijkste wapenfeit nog vergeten. Ze wonnen Dé Vedette, het rockconcours van de Ugent en verzekerden zichzelf zo van een plaatsje op de Student Kick-off. De vriendelijke ziel die dit filmpje uploadt, kunnen we alleen maar bedanken, want Video Volta speelde tijdens Dé Vedette duidelijk de pannen van het dak met deze lekker weg rockende versie van ‘The get up town'

Maar het perspectief van Video Volta is breder dan rechttoe rechtaan rock. Ze brachten een tijdje geleden in eigen beheer een ep uit, waarvan enkele nummers ook op vi.be te beluisteren zijn. Luister naar het slepende ‘I will follow you' en laat je zachtjes meevoeren door de ietwat hese maar net niet te ruwe stem, terwijl de gitaar voorzichtig uitwaaiert. Dit alles doen ze zonder té dromiger te worden, de ritmes houden de luisteraar te allen tijde alert.

Volg Video Volta op Facebook.