THOT

Altijd leuk om zo'n grote foto bovenaan te hebben staan op een MySpace. Het helpt om de zoveelste MySpace-pagina bij intrede al een eigen gezicht te geven. En zeker voor een band als THOT is dat niet meer dan gepast. De hele MySpace ziet er verzorgd uit. De lay-out is gepersonaliseerd, maar niet in die mate dat je als MySpace-surfer je weg niet meer vindt. Alles zit op de juiste plaats, maar ziet er gewoon beter uit dan de doorsneepagina. Geen overload aan materiaal, THOT zet mooi verpakte links naar hun eigen YouTube, Last.fm en Flickr. Deze band is aanwezig op Web 2.0! Maar ze hebben ook een eigen traditionele website en die biedt nog het meest van al.

Zelf omschrijven ze hun muziek als shoegaze, als vegetal noise music for vegetal lovers. Wij noemen het lofi-industrial, want erg veel groen zit er niet aan deze muziek. Het klinkt als een mengeling van Styrofoam en Nine Inch Nails. Voor velen is dat nog niet eens zo'n gekke combinatie. Het heeft dat verstoorde, bijtende kantje van een Trent Reznor en toch weet THOT de nummers in een haast loungy sfeertje te trekken. Er is geen echte lijn in te trekken, waardoor wij deze band haast als electrovariatie zouden omschrijven.

Het brein achter THOT is Grégoire Fray. Zijn eigen achternaam is al ingepalmd door een andere band, maar dat laat hij niet aan zijn hart komen. Iedereen noemt hem Grégoire Thot, of kortweg THOT. Maar, op een podium doet hij het verre van alleen. Hij houdt het live zelfs niet bij muziek, maar treedt ook constant op met projecties. Spijtig dat we daar niets van zien op deze MySpace. Het zou een leuk extraatje zijn mochten er in de video-afdeling enkele korte fragmenten van projecties te bekijken zijn.

Cutting Edge vindt http://www.myspace.com/thot een leuke plek. THOT heeft al veel vrienden en veel profile views, maar in verhouding nog veel te weinig luisterbeurten. En dat is onterecht. Surf nu naar deze leuke plek en blijf even hangen!