A Solid Silence

ASS. Dat is de afkorting van de Overijsse rockband A Solid Silence. Qua uitdagendheid kan dat tellen. Er zijn in ieder geval niet veel muzikanten die het hen nadoen: A Solid Silence verscheen binnen het jaar van zijn ontstaan al op de nationale televisie om er live het beste van zichzelf te geven.

De eerste demo op de MySpace-pagina, 'Tonight live', klinkt redelijk rommelig. Blijkbaar heeft een erg trouwe fan een opname met behulp van zijn gsm gemaakt. Inhoud primeert natuurlijk en we zijn dan ook blij om een stevige bluesriff te horen. De juiste harmonica en gitaarsolo erbij en we zijn al volle bak het ritme aan het meestampen.

We zijn vooral fan van 'A little aphrodisiac', een nummer dat wij graag als single van de band zouden zien. Een rustig pianorifje wordt door een kwelend gitaartje overgenomen, waarna de zanger met een korrel in de keel begint te zingen. Een stem die aan Nathan Willett van Cold War Kids en Ryan Adams doet denken. We like! 'Empty bed' doet ons dan weer aan Blood Red Shoes denken, maar dan zonder kickdrums en meisjesstem, uiteraard. Er zijn een aantal optredens gepland. Ga dat zien!