Soldier's Heart

Tropische elektropop met een rauw randje

Een nummer dat opent met aanrollende golven en tintelende belletjes? Nee, dat hadden we nog niet gehoord. Soldier’s Heart zorgt met ‘African fire’ voor de première. De nummers van dit Antwerpse viertal vertrekken vanuit de veelzijdige effecten van het keyboard van Laurens Marien, het creatieve brein van de groep. Het eindresultaat ligt volgens hen ‘ergens tussen The Knife en Beach House’. Soldier’s Heart, dat is dromerige elektropop met een rauw randje. 

Dat rauw randje komt van zangeres Sylvie Kreusch. Haar stem is haar veelzijdig instrument, waarbij enkel haar tempo en intonatie het nummer van richting kunnen doen veranderen. Zo uitdagend – bijna aggressief – ze ‘African fire’ inzet, zo poeslief slingert ze door het refrein. Alsof ze even haar Lady Sovereign-masker op- en afzet. Maar ook in de hoogte staat ze haar mannetje, dat bewijst ze in ‘New housy’ waar ze haar stem laat uitschieten zonder de controle erover te verliezen. 

Voor de instrumentatie denken we steeds terug aan één woord: tropisch. Dat komt zonder twijfel door de knisperende gitaarmelodie die strand en koraal voor ons geestesoog doet opdoemen. Die rinkelende gitaren, dunne maar catchy drums en een subtiel laagje bas: meer is er niet nodig voor een oorwurm, als je maar de juiste melodie te pakken weet te krijgen. En dat doen ze in alle drie de nummers die op hun vibe-speler staan. 

Er wordt gewerkt aan een ep, zoveel is zeker, maar een concrete datum heeft de band nog niet bevestigd. De indietronics van Soldier’s Heart intrigeren, al moeten ze – net zoals elke licht etherisch klinkende band – opletten dat de effectjes het niet overnemen van de melodie. Met wat we nu al gehoord hebben in het achterhoofd, behoudt het viertal glansrijk die balans. 

Soldier’s Heart treedt enkele keren op, onder andere in de Kinky Star in Gent op 4 december. Voor meer info en tourdata: vi.be/soldiersheart