Slo

Fijne pop met scherpe randjes

Ze beschrijven zichzelf als ‘indiepop met een zwak voor melodieën’, en wij hebben op onze beurt een zwak voor hun melodieën. De bandleden van Slo brengen fijne pop met scherpe randjes in parels van nummers die je maar niet beu raakt gehoord. Redenen genoeg dus om Slo uit te kiezen als Cutting Edge Talent.

Gitarist Maarten Vanhoeck is de muzikale spil van de band. Hij schreef ook de teksten, maar die worden op prachtige wijze tot leven gebracht door zangeres Pauline De Bruyne. Haar zachte, glasheldere stem kan nog het beste vergeleken worden met die van Lara uit Intergalactic Lovers of die van Feist, maar dan zonder de overslag in de hoge tonen. Een pure stem voor pure nummers. Die combinatie blijkt goud waard, luister maar naar het dromerige ‘Cover’. Staccato gitaarspel en heldere stem vormen een magisch duo, aangevuld met spaarzame violen. Het nummer bloeit langzaam open, maar krijgt altijd voldoende ademruimte. Het is een sfeer die ons doet denken aan Wild Beasts, nog zo’n band die zijn nummers uitpuurt en ontdoet van alle overbodige opsmuk.

‘Change’ brengt dan weer mooi afwisseling tussen noise in de strofes en klaterende melodieën van het refrein. Het resulteert in beeldschone chaos. Slo durft in zijn scherpe randjes wel eens te neigen naar postrock, maar het blijft een flinterdun laagje over een feeëriek geheel. Het ruigere kantje neemt verrassend genoeg wel totaal de overhand in de finale van ‘Salt’, waar de scheurende gitaren ons bruusk uit onze dagdroom halen. Ook bijna schreeuwend blijft de stem van De Bruyne iets fragiels hebben, en dat is een prestatie.

Op hun Facebookpagina lazen we trouwens dat ze onlangs hun live-debuut maakten in het OP12-programma ‘Fans of Flanders’. Een eerste optreden en al meteen voor de camera’s, je moet het maar doen. De lichte paniek bij de aankondiging was gelukkig nergens voor nodig, want de versies die we van ‘Cover’ en ‘Lately’ hoorden, benaderen de perfectie. Zuinige violen, een speelse timing en een verfrissende eenvoud laten onze muis keer op keer naar de play-knop gaan. Voorlopig zijn geen er optredens gepland, maar mochten ze er komen: je weet waarheen. In tussentijd, allen naar hun vi.be-profiel

Foto cover: Slo @ Sputnik Studio