Shoot To Thrill

Soms klikt het gewoon. Drie maanden nadat gitarist en drummer elkaar vonden en Shoot To Thrill zijn levenslicht zag, wonnen de twee heren de Repmond Rock Rally en speelden ze op het podium van Repmond Rock. Na zwoegen en zweten in het repetitiekot is er nieuw materiaal te beluisteren op hun vi.be-pagina en geloof ons, ze gaan er hard tegenaan.

Er worden gitaarriffs door de boxen geblazen zoals die van The Black Keys dat ook al eens durven: rechttoe rechtaan smerige bluesrock. Dit keer echter niet afkomstig uit Akron, Ohio maar uit Temse, Oost-Vlaanderen. Het slepende, ietwat zeurderige imago van de blues laten ze voor wat het is en ze kiezen resoluut voor een hoger tempo, met een drijvende kracht uitgaande van de drums.
'One shot on kill' is de mantra op het einde van ‘Hold on'. Het vat de muziek van Shoot To Thrill goed samen. Nummers die je van bij het eerste moment bij je nekvel grijpen en gedurende de hele rit niet meer loslaten. De heldere stem brengt verlichting in het - overwegend - door bromberen gedomineerde blueslandschap, al zet zanger Wim ook al eens een stevige uithaal neer.