Pomrad

exotisch experimenteren

Moeilijk te negeren de laatste tijd: de 23-jarige Adriaan Van de Velde, het  gezicht achter de eclectische beats van Pomrad. Na de voorstelling van zijn EP ‘Vlotjes’ in Trix greep hij net naast de Vi.be On Air-prijs van Studio Brussel. Pomrad ademt internationale klanken uit. Hij verdient als opkomende Belgische producer een met bloemen versierd plaatsje in onze eregallerij, want weinig producerende landgenoten deden zijn kunstjes al voor.

De naam Pomrad ontstond in een hersenspinsel van Adriaan tijdens een saaie les  van driehoeksmeetkunde in de middelbare school. Hij is an sich een eenvoudige pianist, die door de jaren heen muzikale ervaring heeft opgedaan in tal van bandjes. Met zijn producties is hij nog maar pas bezig, en toch mengt hij vlotjes, zoals de EP-titel het zegt, klank na klank tot een verbluffend eindresultaat.

De spontaniteit van zijn mixen ontaardt in een kwajongensachtige benadering van zowat elk beschrijfbaar elektronisch genre van deze tijd. Zoals in ‘What if’ waarin hij de rol inneemt van de negenjarige Nelah. Tegen alle tendensen in zoekt hij op het gevoel naar wat voor hem het beste klinkt. Evenzeer bezit hij een no-nonsenshouding, zoals in enkele van zijn tracktitels, want ‘Dans’ is op zijn minst dansbaar en ‘Good Night Girl’ kan gemakkelijk als laatste plaatje op een feestje worden opgelegd.

Adriaan houdt van experimenten. Wel, wij ook. We blijven onder de indruk. Pomrad werkt als een mojito van La Bodeguita del medio op een broeierige zomeravond in op een uitgedroogd dansend lichaam, een dorstlessend glijmiddel aan exotische eightiesfunk en diepe bassen. En als je hem aan het werk wil zien: Pomrad treedt op 31 mei op tijdens de Stoemp! Café concerten in Brussel en op 1 juni in White Cat in Gent.

Meer info:

http://vi.be/pomrad

http://oohwee.be/artists