Pas de Chance

Zeggen dat de festival- en jeugdhuiscultuur in de Kempen nog steeds springlevend is, zou een understatement vanjewelste zijn. Geen wonder dus dat er in zo'n klimaat de laatste decennia duizend-en-één punkrockgroepjes uit de grond werden gestampt, het ene al wat meer memorabel dan het andere. Ook Pas De Chance zet er sinds een goed jaar stevig de beuk in, daar in de aanvankelijk zo Stille Kempen. En dus legden we ons oor even te luisteren op hun vi.be- pagina.

Bij 'Black Judgement', bijvoorbeeld. Een nummer waarin Pas De Chance ruwheid en jeugdsentiment probeert in te tomen met een goed oor voor songstructuur en dynamiek. 'Black Judgement' doet dan ook enorm denken aan het werk van onder andere The Replacements, wat haast per definitie goed nieuws moet zijn. Bovendien lijken ook genregrootheden als Hot Water MusicJawbreaker en Social Distortion nooit echt veraf.

Diezelfde gebalde energie horen we terug in 'This City', waar te merken valt dat Pas De Chance zich niet voorneemt om baanbrekend werk te verrichten, maar wel garant wil staan voor oerdegelijke, gepassioneerde punkrocknummers die net dat iétsje meer om het lijf hebben. Meteen goed voor een plekje in onze eregalerij van Cutting Edge Talenten.

Zelfs eens luisteren? Dat kan, op de vi.be- pagina van Pas de Chance.