My Propane

Als het muzikale landschap van tegenwoordig iets kan gebruiken, is het wel een beetje gevaar, non-conformiteit en ongemak. Bands genoeg die je zonder problemen bij je schoonouders op kan zetten, maar acts waarbij je met een beetje gezonde zenuwen naar een show toe gaat zijn er maar weinig. Het Overijsselse My Propane heeft tot voor zover bekend nog geen hotelkamers gesloopt en zwangere groupies hebben zich ook nog niet gemeld, maar de potentie om die ouderwetse edge weer terug te brengen in de hedendaagse rock is er zeker. Wij lopen daar wel warm voor, dus My Propane is hierbij Ongekend Talent van de Week.

De band kwam vanuit Londen met een Italiaanse zanger uiteindelijk in Nederland terecht en teert dus op een verscheidenheid aan ervaring. Die is uiteraard merkbaar op het podium, maar bewijst zich ook gelijk bij het luisteren van enkele tracks van de EP ‘Don't tell your dad what we do around here’. Verleidelijke riffs die makkelijk in het gehoor liggen maar verraderlijk slim gelaagd zijn zorgen voor een sound die band zowel commercieel als artistiek een gevaarlijk wapen in handen geeft. Zanger Vale Recenti is daarnaast nog eens gezegend met een stem die doet denken aan zowel Daryl Palumbo (Glassjaw) als Mike Patton en beschikt tegelijkertijd over genoeg charisma om uit die grote schaduwen te stappen.

Hoewel alles aan de band goed lijkt uitgedacht, van de subtiel gedoseerde elektronica tot levensgrote pin-up afbeeldingen op het podium, heeft My Propane ook de klasse in huis om muzikaal scherp op het gevoel van de luisteraar te mikken. De sfeervolle nummers vreten zich een weg onder je huid, tot op het bot, en blijven daar alsof je er al jaren naar geluisterd hebt. Wervelend en fascinerend genoeg om kritische puristen te overtuigen, maar zonder de daarbij vaak aanwezige drempel om het grote publiek buiten de deur te houden. Potentie alom dus, zoals je zelf kunt horen via onderstaande link naar de player op Ongekend Talent. Laat je je liever live overtuigen, ga ze dan zeker zien op de aankomende editie van Eurosonic/Noorderslag.

Ga naar de My Propane-Ongekend Talent-playlist om songs te beluisteren!

My Propane bij Ongekend Talent