Mr. Al

Het is tijd voor beats. Perfect geprogrammeerde kille minimale techno die voor eens niet uit Berlijn komt, maar gefabriceerd worden in Gent, het huidig muziekepicentrum. Tussen de massa indie-bandjes die de stadsdreun zetten, ijvert Mr. Al voor geheel andere dreuns. Met Ableton en Fruityloops mixt hij al zo'n twee jaar de ultieme 'I Love Techno'-kater in elkaar. Mr. Al zwermt als een verloren gelopen technoproducer door het muzieklandschap. Hij hangt stil bij coole grooves, flirt er op los in 'Analyse Annelies' en gaat soms gewoon straight richting beats ('White light').

Met zeven goede smaakmakers op zijn vi.be-account is Mr. Al rijp voor de grote wereld. Als hij uit zijn schelp durft te kruipen en het durft op te nemen met de groten. Neem bijvoorbeeld 'Brain storm'. Na een stomper als 'White light' is het gebricoleer op 'Brain storm' een gedurfde zet die bewijst dat Mr. Al weet waar het om draait. De track is net niet zo minimaal als Pole pleegde te doen lang geleden; zuiver minimaal dat enkel in een hoofdtelefoon tot zijn recht kwam. 'Brain storm' is er bijna. Het knettert en prikkelt een beetje zoals sommige plaatjes op Bpitch Control wel eens doen.

Het enige dat je Mr. Al kan aansmeren, is dat zijn collectie songs richtingloos uitdeint doorheen het ganse minimal technospectrum. Alsof hij zoekt naar de juiste setting, de exacte beats en opvulling die hij wil gebruiken. Hij moet nog keuzes maken. Een beetje meer knippen en wringen kan van Mr. Al een in't oog te houden naam maken. Voorlopig kan hij op vi.be nog net niet wedijveren met de Anja Schneiders en Trentemöllers van deze wereld. Tot je 'Brain train' op zijn YouTubepagina in de mix smijt. Vette schijf die compleet snor zit. Stevige beats, kleine tierlantijntjes die een dansvloer in rep en roer smijten. Als dat is wat Mr. Al beoogt, zit hij met 'Brain train' op het juiste spoor. Waar blijft die 12"?