Mount Venus

Ze hebben bij 'influences' een hele waslijst van bands staan en als surfer mag je bij namen als Motorpsycho, Porcupine Tree, Isis, Cave In, Muse, Tomahawk en Oceansize torenhoge verwachtingen hebben. Wij voegen eraan toe dat ze ook perfect op een affiche zouden passen met Motek of The Sedan Vault, want ze lossen de gecreëerde verwachtingen in.

Toegegeven, de nummers hebben de kwaliteit van een demo, maar je voelt wel dat deze band mogelijkheden heeft. Ze hebben de techniek van het uitrekken van nummers goed onder controle. Lange nummers die zich langzaam op- en afbouwen naar een kwalitatieve climax toe. De wendingen zijn niet altijd even origineel, maar de nummers zitten vol met prachtige gitaarstukken. Mount Venus verveelt niet, ook niet na zes minuten in het nummer 'The carpet paved path', onze persoonlijke favoriet van de drie tracks die je kan beluisteren. Het is nog een jonge band en dat merken we vooral in de zangstukken. Deze klinken nog wat onstuimig, wat onzeker. Denk aan Soon bij hun eerste EP, maar aangezien die band achteraf niets dan goede zaken heeft gedaan, geldt die enige kritiek zeker als compliment.

Veel energie is in de muziek gestoken, maar er is weinig moeite gedaan voor de MySpace zelf. Vreemd, want in de 'pics'-afdeling vinden we een hoop bijzonder knappe visuals waar zelfs een beginnende siteontwikkelaar heel mooie resultaten mee zou boeken. Steek je zo nu en dan een show in elkaar, nodig ze dan zeker eens uit, want uit de lijst van optredens leiden we af dat ze momenteel voornamelijk rond de Antwerpse kerktoren vastzitten.

Maar - ook zonder bijbedoelingen - mag je deze band gerust bedanken voor hun muziek door op die 'add to friends'-knop te duwen. Je kan ze ook altijd een belletje geven, want zanger-gitarist Sam is zo vriendelijk geweest om zijn telefoonnummer in de bio te zetten. Zeg hem dan wel dat wij je gezegd hebben te bellen.