MoonTroop

A troop with tricks up the sleeve

A.C. (Acrid Cast) en Rob Really zijn specimen van het soort MC’s waar wij urenlang geboeid naar kunnen luisteren: scherp, slim, snedig én gezegend met een flinke dosis humor en een dikke flow. En (minstens even belangrijk): het duo is de finesses van de Engelse taal volledig meester. Zeggen dat beide heren intussen tot het meubilair van de vaderlandse hiphopscene behoren is wel heel oneerbiedig, maar na 8 jaar in het spelletje en met cv’s waarop bands als Outspoken Members (A.C.) en BEAT DRUNX (beiden) prijken, kan men niet anders dan concluderen dat Rob & A.C. hun strepen al ruimschoots hebben verdiend.

Met MoonTroop, hun meest recente reïncarnatie, bewijst het duo nogmaals over enorm veel potentieel te beschikken. Fans van old-school boom-bap vinden hier zeker hun gading, maar ook wie gek is op meer synthy future beats blijft niet op zijn honger zitten. Variatie is een sleutelbegrip, want MoonTroop werkt als een echt collectief: Rob rapt en verzorgt de video’s, A.C. levert naast rhymes ook beats als NeckTalk en vormt samen met Freddy Bracker en Berliner Figub Brazlevic de beat-sectie van het collectief.  Achter de wheels of steel kunnen we dan weer DJ HyperCutz en SupaFly-dj Young Mocro terugvinden. De Troop doet zijn DIY-attitude ook eer aan door het verspreiden van eigen artwork en kleding.

Het collectief liet vorige maand de fraai vormgegeven video (werk van Robert Dinero) voor oorworm ‘The Dash’ op de wereld los en zou binnenkort (nog geen datum bekend) een tape releasen. Hopelijk komt die er snel, want wij kunnen amper wachten op meer dopeness van één van de weinige Vlaamse hiphopbands die het parochiezaalniveau ver overstijgt en probleemloos tred houdt met de Europese hiphoptop. In het oog te houden!

Meer info: vi.be/moontroop

Foto's: David Widart