Modern Art

Modern Art, een uiterst fris klinkende popband uit Gent, is onze nieuwste aanwinst in de categorie Cutting Edge Talent. En dat juichen wij ten zeerste toe, want dat het weer een kleppper van formaat is geworden, zal ook u na een eerste luisterbeurt snel genoeg in de mot krijgen.

Zelf claimt de band beïnvloed te zijn door het werk van grootsmeester Elliot Smith, de catchy grooves van indierockers zoals Phoenix, en ouder materiaal van helden zoals The Zombies. Invloeden die op een heldere manier doorschemeren in hun uitstekende nummers, zonder dat deze daarbij aan een geheel eigen karakter en kleur inboeten. Aan dat lijstje met referenties voegen we zelf trouwens ook nog graag ronkende namen toe, zoals GrandaddyWilco of – dichter bij huis –Johnny Berlin en Girls in Hawaii.

Voor de opnames van hun eerste release eerder dit jaar zat niemand minder dan producer en Das Pop-gitarist Reinhard Vanbergen achter de knoppen, die de band ondersteunde bij het inblikken van enkele goed uitgebalanceerde nummers die toch nog net genoeg edge blijken te bevattten om de hele rit te blijven boeien. Iets later volgde ook de lichtjes geweldige videoclip voor het internationaal klinkende ‘Flame’, waarbij sterke samenzang de bij momenten intrieste maar mooie beelden van de nodige ondersteuning voorziet. 

Het uitpuren en bijschaven van hun zweverige maar doordachte songs heeft Modern Art geen windeieren gelegd. In tegendeel, in het verleden stond de band reeds op de affiches van festivals zoals Boomtown en Crammerock, en werden ze meest recentelijk ook geselecteerd voor de Moeder aller Vlaamsche rockconcoursen, Humo's Rock Rally. Een kwestie van luttele maanden dus voor deze Gentenaren beslissen om nog wat omvangrijkere potten te gaan breken. Kom niet vertellen dat we u niet gewaarschuwd hebben.