Mimo

De Gentse band Mimo begon als een duo van gitaar (Jorn De Boeck) en drum (Bruno Dooms), maar vond zijn definitieve vorm toen ook zanger Wim Vanden Berghe en bassist Tom Coudijzer de groep aanvulden. Ondertussen vinden we op de vi.be-speler van Mimo vijf nummers die grossieren in een rijke mand vol pop- en alternatieve invloeden.

‘Island' heeft een wat dreigende start door aan sterk aanwezige bas, de in effecten gedrenkte gitaar en slepende zang. Het contrast tussen de sfeer in strofe en refrein is een mooie aanzet die we graag nog wat verder uitgewerkt hadden gezien. Dan, alsof ze onze gedachten kunnen lezen, krijgt het nummer een iets venijniger staartje: gitaar meer naar voren en enkele uithalen van Vanden Berghe geven het nummer de pit die het nog nodig had.

Eindigen doen we met onze persoonlijke favoriet: ‘October'. Twee referenties schieten tijdens het eerste vers door ons hoofd: de rondzwermende aanzet van gitaar die ‘End come to soon' van Wild Beasts ademt en tegelijkertijd doet het stemtimbre erg aan Badly Drawn Boy denken. Tegen het refrein verdringt de eigenheid elke vergelijking en horen we een hoopvolle, heldere en uiterst catchy popsong die vraagt om re- en airplay. Bij dezen geven we Mimo alvast een duwtje in de rug.

Luister vooral eens zelf op hun pagina, want zoals ze zingen in ‘October': ‘Sometimes words can't clear the way.'