Maria Isn't A Virgin Anymore...

Masseer de nekspieren, kraak de wervels en let op! Want de betere headbangmuziek komt zo dadelijk je richting uit. Klaar? Hou je vast aan de rand van de bureaustoel of enig ander stevig meubelstuk en draai de volumeknop open. Maria Isn't A Virgin Anymore... has arrived.

De vi.be van deze week bestaat uit leden die er elk ook nog andere bands op na houden. Muzikanten van Redstar Bullets en Average vonden elkaar én een nieuwe muzikale uitdaging. Maria Isn't A Virgin Anymore... was geboren. Dat was ergens eind 2009 en een paar maanden later staat hun vi.be-speler al vol materiaal dat jou en je bureaustoel met gemak een paar meter naar achteren blaast.

"Onze muziek is eigenlijk een soort expressie van hoe we ons opstellen ten opzichte van bepaalde dingen. Je kunt het zien als een soort reactie tegen dingen die ons tegen de borst stuiten, een gevoelsuitdrukking van hoe bepaalde dingen in de samenleving ons bezighouden." Dat lazen we in een interview met de band. Het ongenoegen of zelfs de woede wordt omgezet in muzikale kopstoten van nummers. Niet zoals een hooligan die wild in het rond stampt, maar als een revolutiestrijder die precies weet wat hij wil en hoe hij het wil bereiken.

Onze favoriet uit de ep is ‘Questionmark'. De langste track en daarom misschien ook degene waar je het meest in wordt meegezogen. De sluimerende achtergrondgeluiden worden neergeslagen door een allesvernietigende riff, om even later sterker dan ooit terug te keren. Scheurende postrock meets stampende rock-'n-roll. Of zoals elke zichzelf respecterende Gentenaar zou zeggen: "Wree wijs."