LIXI

LIXI is hot. Het Brugse duo heeft nog geen jaar geleden de handen in elkaar geslagen maar is nu al een veelbelovende vertegenwoordiger van de Belgische indietronica: de band probeert popnummers te schrijven door elektronica en live instrumenten samen te voegen. En dat lukt aardig.

Dat het allemaal heel snel ging, was te danken aan een finaleplaats in de Oost-Vlaamse pop- en rockwedstrijd De Beloften en de ontdekking van het nummer 'Shareholders theme' op Vi.be. De band kreeg toen wat iedere Vlaamse muzikant zou willen: nationale airplay. Op de MySpace staan twee nummers. Niet veel, maar genoeg om te weten wat LIXI in huis heeft: goede nummers, een goede zanger en een geweldige producer. Het geluid zit erg goed: kleine geluidjes sijpelen tussen de licht hese, semi-melancholische stem door terwijl het geheel omhuld wordt door een warm deken van aanvullende melodieën.

Momenteel is LIXI meer songs aan het opnemen. Tegen de lente zullen we het duo live - mét uitgebreide band - te zien krijgen. Wie zin heeft in een voorsmaakje kan deze zondag naar Mistlicht luisteren - een rubriek uit het programma Glimworm - op Urgent.fm tussen 21 uur en 22 uur (105.3 Fm of www.urgent.fm/stream).