The Lighthouse

Goed nieuws voor muziekliefhebbers die hun buik vol hebben van die verdomde aprilse grillen. Vanaf nu haalt u de lentezon namelijk gewoon zelf in huis, en dat met ons Cutting Edge Talent van deze maand: The Lighthouse.

Met een geluid dat schatplichtig is aan dat van onder andere Two Door Cinema ClubKings of Convenience, The Wombats en Captain Phoenix, brengt dit Leuvense vijftal pretentieloze, maar ambitieuze indiepop voort die het rechtstreeks op uw dansschoenen - of zatte botten - heeft gemunt.

Eind november vorig jaar dook The Ligthouse voor de opnames van hun debuut-EP 'Let's make a scene' de Wisseloord Studios (NL) in met producer Erik van der Horst (Hooverphonic, Anouk, David Garrett…). Het resultaat daarvan verscheen eerder deze maand en kende met de prima eerste single 'Weather' - voorzien van een uitstekende videoclip - alvast een mooie voorbode. Ook prijsbeesten zoals 'Never alone' en 'Down they go' zetten met hun weidse refreinen aan tot heupwiegen en kunnen vanaf heden ook voorgeschreven worden bij een nijpend tekort aan vitamine D.

U gelooft ons niet? Goed, maar vraag het voor de zekerheid dan ook nog even na bij de mensen van het prestigieuze Sziget-festival in Hongarije, waar The Lighthouse vorige zomer nog een plekje op de affiche kreeg toegewezen. Bovendien kreeg de band eerder ook op het beeldscherm zendtijd aangereikt, met passages in het programma 'Fans of Flanders' en een reclamespot op de zender Acht. Doe er uw ding mee, wij smeren ondertussen nog wat zonnecrème bij.

Zelfs eens luisteren? Dat kan, op de vi.be pagina van The Lighthouse!