Leonore

'Hun song 'The Island' wordt 's nachts gedraaid op Radio 1' staat in de biografie te lezen. Zelfrelativering in een dromerig jasje gehuld. Het typeert zangeres Chloë Nols, die met haar geesteskindje Leonore de weg plaveit naar een mooie toekomst. Nols zag het maanlicht in Zweedse donkere dagen tijdens enkele opnamesessies in Stockholm met producer Christian Edgren (Stina Nordenstam). Filosofisch tot op het bot, zo kan je Leonore nog het beste omschrijven. De songs worden hoog bezongen en kweken spontaan kippenvel. Haar stem is zo eentje die je niet vlug vergeet, een van haar grootste sterktes! Nols is filosofe van opleiding. Ze leeft van het leven en van de melancholie van het leven. Een visie die ze met gemak doortrekt in Leonore, waarmee ze de grenslijnen van de schaduwvlakte nog dieper lijkt in te kleuren.

De invloeden zijn zowel in literatuur, arthouse/fantasy film als in popmuziek te vinden. Van Karl Ove Knausgard tot Lars von Trier tot Sóley en Daughter. Nols is geen onbekende voor deze website. In 2011 werd ze al bekroond tot 'Talent van het jaar' met haar voormalig collectief 'Chloé and the lonesome cowboy'. Met Leonore gaat ze nog een stapje verder en lijkt ze nog meer in te zetten op de lichtbevroren sound die haar zo eigen maakt.

2015 wordt het jaar van haar hopelijke doorbraak met een debuutplaat. Luister alvast naar 'The Island', 'Justine' en 'For you'.
vi.be:http://beta.vi.be/leonore

foto's: Jonathan Wannyn