Krach

Deze band loopt al een tijdje rond. Met een bezettingswissel (1 eruit, 2 erbij), een verandering van stijl èn sinds kort een nieuwe bandnaam - van With Ice naar Krach - maken de vijf heren uit Arnhem en Nijmegen een nieuwe doorstart. Reinier van den Haak (zang/gitaar, bekend als gitarist van Roosbeef), Rutger Drenth (gitaar), Peter Geraedts (bas), David Hoogerheide (synth) en Ruud Voesten (drums) lijken hun strak sluitende muzikale maatpak definitief gevonden te hebben: eigenwijze en vuige Tetris-rock met een fikse bak electro-invloeden. 

De opnames voor de debuutplaat van Krach worden as we speak afgerond. Torre Florim van De Staat deed zijn ding in de studio en ook Koen-Willem Toering (Woost) liet er zijn deskundigheid op los. Producer Pieter Kloos (onder andere Motorpsycho) mixt zich te pletter en helpt de punten op de i te zetten. Gemasterd wordt er in The States. Wij verwachten wel wat van deze plaat met 12 songs - die staat gepland voor september 2010 - en wijzen juist op Krach omdat er nog geen label is gevonden om dat schijfje de wereld in te schoppen!

Twee gloednieuwe nummers geven namelijk vast een kijkje in de Krach-keuken (in de player hieronder en te vinden op hun MySpace site) en het smaakt werkelijk heerlijk. En naar meer. De songs barsten van de hitpotentie. De zwabberende synth en pompende drums hakken er direct in bij 'Transmit me baby'. Reinier's lijzige stem dringt zich hijgerig je oorschelpen binnen, hangend op een gemene rif, beukende bas en zweverige 'ho ho ho' backingvocals van Peter en Rutger. Dikke bimbo-beats, eigenwijze gitaarhooks, snel drumwerk, een vrolijke koeiebel en Reinier's zwaardere en daardoor lekker sexy klinkende vocalen bijgestaan door de hoge hete stem van Karindra Perrier maken van 'Do the wave now' een geweldig opzwepend en verdomd catchy nummer.

Eigenlijk kun je het Franz Ferdinand idee ook loslaten op Krach: het is muziek voor tienermeisjes om op te dansen en voor de jongens om op te rocken. Enjoy! Houdt ze in de gaten, want voor je het weet draaien ze deze nummers dol op de radio. 

Krach bij Ongekent Talent. Beeld: Tom Roelofs.