Huracán

Huracan opereert vanuit Gent en bestaat uit drie Gentenaars en een Antwerpenaar die allemaal mooi zijn gekapt maar met hun muziek toch smerig uit de hoek durven komen. Muziek die door hippe, maar vooral luie recensenten onder de term ‘post-metal’ wordt geposteerd. Wij hebben een hekel aan alle genre-benamingen waar post in voorkomt omdat het even nietszeggend is als een doofstomme non in een slotklooster.

Wat wij vooral horen is een stevige mix van laaggestemde, gitaargedreven stonermetal die de ene keer gromt als Big Business, de andere keer een grungy groove en melodie kan neerleggen als Alice In Chains of droge riffs uit de mouw schudt zoals Kuyss iedereen in de tijd voordeed. Daarbovenop kletsen ze er hier en daar nog een kwak sludge door om het smerig te houden. Met deze mix zitten ze natuurlijk in een drukbeviste vijver, maar wij denken en horen dat ze nu al een solide basis hebben – eentje uit graniet en gewapend beton – om toch boven dat maaiveld uit te komen.

Ze hebben een EP uit sedert dit voorjaar, waarover later zeker nog meer op deze pagina’s, en stonden al op hetzelfde podium als Elder, The Ocean en Truckfighters. De organisatie van Desertfest Belgium heeft hen dit weekend over het hoofd gezien, maar wij niet: ze mogen hier mooi parkeren in de rubriek ‘Talent van de Week’. Check!