Hazey Jane

Wegdroom-electronica

Op onze zoektocht naar een nieuw Talent van de Week werden onze oren geprikkeld door de warme folktronica van Hazey Jane, het muzikale alter ego van de 21-jarige Jeroen de Meyer uit het Oost-Vlaamse Lede. Bij het horen van het krakerige (en naar het einde toe licht vervormde) 'Being in mint condition' en het treffend getitelde 'Outside it's good' waanden wij ons immers meteen in een zonovergoten parkje op een zorgeloze zomerdag: héérlijk gevoel.  

Sfeer creëren met een erg beperkt aantal elementen is een uiterst moeilijke opdracht, maar de Meyer lijkt de juiste techniek perfect in de vingers te hebben. Met een Roland SP-404-sampler en een gitaar als voornaamste wapens boetseert de jonge producer sinds 2010 de meest uiteenlopende geluiden tot uiterst genietbare instrumentals waarbij het lekker wegdromen is.

Na het via MySpace online zetten van enkele (we quoten de man zelf:) 'verschrikkelijk slechte' tracks kwam de Meyer in contact met artiesten als Blithe Field, Foxes in Fiction en Happy Trendy en liet hij zich inspireren door hun doorgedreven DIY-aanpak. Hazey Janes geluidsexcursies resulteerden reeds in 4 EP's: 'Spring', 'Winter walks', 'Being in mint condition' en het recent uitgebrachte 'Advice'. Terwijl De Meyer op 'Being in mint condition' vooral zijn zachtere, meer ambient-gerichte tracks op de voorgrond liet treden (check zeker de prachtige tweeling 'High tide' en 'Low tide'), toont hij met zijn meest recente worp dat hij ook in staat is meer gepolijste upbeat-tracks in elkaar te boksen. Zo had de titeltrack van 'Advice' zeker niet misstaan op Tycho's laatste album 'Awake' en bracht de hypnotiserende gitaarloop van B-kantje 'It always happens again' ons al snel in trance.  

Hoewel de Meyers ambitites met Hazey Jane beperkt blijven - het plezier van het 'prutsen met samplers' primeert - geloven wij rotsvast dat zijn sound zal blijven evolueren en dat fans van artiesten als Gold Panda, Bibio en zelfs Caribou op termijn hun weg naar de muziek van deze jonge Oost-Vlaming zullen weten te vinden. In het oog te houden, dit talent!

Een excuus om Hazey Jane te negeren heeft niemand: al zijn EP's vallen via bandcamp te downloaden volgens het 'name your price'-principe. Meer info vind je via facebook of via Hazey Jane's vi.be-profiel.