Give In

Dat ze veel te bieden hebben valt niet direct af te leiden uit hun myspace-pagina. Over de gekozen achtergrond kunnen we wel enkele lovende woorden kwijt, maar die zal bij vele lezers ontsierd worden door dikke witte strepen langs beide kanten. Ook nu weer valt het ons op hoe belangrijk mooie foto's zijn voor de uitstraling van een band. Er staan er enkele in de fotogalerij, maar die worden niet optimaal gebruikt. De band kiest ervoor om als profielfoto een carrousel van de lelijkste live-foto's aller tijden te plaatsen. Hier is nog wat werk aan de winkel!

Muzikaal is er duidelijk al veel werk gebeurd. '6th dimension' is het eerste nummer in de player en klinkt totaal anders dan wat we verwachtten. Het klinkt zowaar een beetje poppy. Denk aan Alkaline Trio gemixt met het meer toegankelijke werk van Life Of Agony en je komt aardig in de buurt. Zeker de zeer warme en natuurlijke stem van zanger Steven De Laet zorgt voor een terechte verwijzing naar deze twee namen. Ook Far is een band die we gerust mogen vernoemen. Het nummer gaat vooruit als een achtjarige die net voor het eerst de voetjes op de trappers van zijn nieuwe go-cart heeft geplaatst. Dat kan ook gezegd worden van de tweede helft van 'Gold'. Leuke backings in dit nummer en opnieuw een pluim voor de zang die zich niet in hokjes laat duwen.

Samen met 'Sniper' en 'A day in the life' vormen die nummers een leuk pakket dat verkrijgbaar is op een nieuwe demo. Volwassen rock die wat jeugdigheid bij de punk van 88 Fingers Louie gaat halen: een formule die we maar al te graag toegepast zien. Rock en punk zijn ook de woorden die linksboven staan vermeld om de muziek te omschrijven, maar in dat rijtje staat ook 'Metal'. Als je naar een ouder nummer als 'Heroin love' luistert, dan hoor je waar het vandaan komt. Eén goede raad: smijt die verwijzing weg en doe in eenzelfde beweging hetzelfde met de oudere nummers. Myspace is geen online plekje voor persoonlijke nostalgie. Het is de plek waar je als band het beste van jezelf toont en een nummer als ‘Heroin love' hoort daar niet bij.

Eigenlijk kan je op een band als Give In niets aan te merken hebben. Zoals steeds met muziek moet het je liggen, maar we moeten eerlijk zijn: dit is gewoonweg goed gedaan. Breng dus zeker eens een bezoekje aan de myspace van Give In en neem de tijd om na te gaan of dit je ligt.