Garcia Goodbye

Geen idee wat de naam betekent, maar chapeau voor Tommy die op zichzelf het project Garcia Goodbye uit de grond stampte. Bij het openen van zijn MySpace-pagina horen we meteen de eerste noten van 'My life In Finland', een nummer dat de muziekfreaks onder ons misschien al wel eens op de Vlaamse zenders opgepikt hebben. Een gitaareffect dat als een riviertje doorheen het nummer kabbelt, een warme, verhalende stem en een zweverige sound.

Garcia Goodbye brengt pure en rustige pop. Complexloos en vanuit het hart geschreven. Je kan slechts twee nummers beluisteren, maar dat maakt het geheel niet minder veelbelovend. Stiekem vinden wij het ingetogen 'Circuit' een beter nummer dan Tommy’s huidige single. We zijn benieuwd naar de release van zijn EP.

Het is verbluffend dat Garcia Goodbye op een half jaar tijd 20.000 bezoekers wist te lokken. Naar eigen zeggen is Tommy vorige zomer aan een bescheiden avontuur begonnen, dat nu al een eigen leven begint te leiden. Het is fijn vertoeven op de MySpace: de blog is charmant, omdat eruit blijkt dat de singer-songwriter zichzelf ondanks alle dromen toch kan relativeren. Ook de videoclip is een leuke extra in afwachting van het geplande optreden in februari.