The Flying Horseman

Back to the roots. Met bezwerende teksten en naar de keel grijpende melodieën sleurt The Flying Horseman je mee in zijn trip naar traditionele Amerikaanse muziek. We vertoeven graag tussen de hoge, zweverige geluidsfrequenties en de country ritmes. Een mengeling van blues, folk en rock, zoiets. Of misschien valt er gewoonweg geen etiket op te kleven.

De Antwerpse zanger, gitarist en songschrijver Bert Dockx begeleidt zichzelf op de gitaar en wordt verder slechts bijgestaan door de twee ijle engelenstemmen van Loesje en Martha Maieu, de meisjes van Blackie and The Oohoos. Meer hoeft het echt niet te zijn, de nummers zijn net geniaal in hun eenvoud. Bovendien leveren ook de teksten een belangrijke bijdrage (denk: je geraakt niet voorbij een zin alvorens er grondig over na te denken). 

Onze favorieten zijn 'America is dead' en 'Warm gun', maar ook ‘Love calls’ is subliem.

Minpuntje? Dat The Flying Horseman op demo minder spectaculair overkomt dan in levenden lijve. Absoluut de moeite om de groep live bezig te zien. De flyers maken je alvast warm voor een apart, sfeervol avondje.

Andere recensenten hebben de muziek van The Flying Horseman wel eens experimenteel of moeilijk genoemd. Misschien is het op het eerste gehoor niet de meest toegankelijke muziek, maar een open geest beleeft nog altijd meer, denken wij dan.