Driving Dead Girl

Kom je terecht op de MySpace van Driving Dead Girl, dan valt de foto je meteen op. Het is zowaar de enige foto die je van de band kan vinden en je kan er uit afleiden dat het geen jonge hipsters zijn die MySpace gebruiken als een marketing tool. Dit zijn ouwe rockers die naar alle waarschijnlijkheid hun MySpace laten onderhouden door één van hun zusters, of nog beter, hun dochters. En het is aangepast aan het doelpubliek. Simpel en efficiënt.

Er staan slechts twee nummers op de MySpace van Driving Dead Girl. 'Off' en 'No Home'. Het eerste is veruit het beste. Stevige bluesstoner die ze zelf terecht omschrijft als Johnny Cash flirtend met Angus Young. Ons valt vooral de vette distortion op de bas op. Het nummer begint op een wat praterige toon, maar na welgeteld één minuut barst het voor een eerste keer los om zich wat later tot een wild om zich heen slaand kind met een vetkuif te ontpoppen. Onze kopjes schudden gesta mee. Dit is een supernummer! In 'No home' krijgen we nog meer van de warme stem van Dimitri - aka Dimz - Rondeau te horen. Ook hier leggen de strakke bas en zotte drums een stevige basis voor een potje gitaargeweld. Slechts twee nummers in de audio-afdeling, maar er staat nog een derde nummer op in de vorm van een video. De clip van het schreeuwende ‘On the phone with God' toont ons beelden van de band op een of ander klein stadsfestival, gemengd met beelden van outdoor track racing. Het is best wel grappig en na drie minuten ben je zo hard mee dat je echt gelooft dat ze op die racebaan aan het spelen zijn.

Driving Dead Girl heeft nog geen duizend vrienden en daar moet verandering in komen. Cutting Edge stuurt je dan ook verplicht langs de ‘Add to friends'-knop en hoopt dat meer luisteraars in de nabije toekomst zullen zorgen voor meer nummers. We willen meer nummers van Driving Dead Girl op hun MySpace!