The Deer Friends

Catchy gitaarpop en zoveel meer

Beste Album Nationaal.
Email:
Oscar and the Wolf - 'Entity'
Strand
Dans Dans
Arsenal
Admiral Freebee
Poll Maker
Van bands die in deze Talent van de Weekreeks belanden, verwachten we niet meteen dat ze ellenlange lijstjes optredens kunnen voorleggen. Muziek opnemen en plaatsen op vi.be werd dankzij technologische vooruitgang een heel stukje gemakkelijker, live spelen blijft nog steeds een grote stap. Maar het is een stap die The Deer Friends al overtuigend hebben genomen. Dit Talent van de Week uit Turnhout kan teren op serieus wat live-ervaring van de meer dan honderd optredens die al op hun conto staan. Dansen en springen zal je, daar zorgen de stuiterde ritmes van ‘That’s why’ wel voor.

De snelle gitaren en snedige ritmes doen ons wat denken aan het levensmotto van Franz Ferdinand: 'We want to make the girls dance'. De hyperkinetische gitaarrock van The Deer Friends heeft hetzelfde effect. Stilstaan is onmogelijk en dat ondervond onze collega ook toen hij de band als voorprogramma van The Soft Pack in Trix zag spelen.

Nog een andere naam waarmee The Deer Friends terecht mee worden vergeleken, is Vampire Weekend. Zenuwachtige gitaren en dansbare ritmes, je vindt het allemaal terug in ‘See the sea’. Het is zo’n nummer waar je verplicht vrolijk van wordt, een nummer dat je op ingebeelde roadtrip langs de Amerikaanse kust neemt. Open dak, haren in de wind, oogverblindende zonnestralen: nu de winter maar blijft aanhouden, brengt dit nummer tenminste de nodige lentekriebels mee.

Maar The Deer Friends hebben nog wel meer in petto dan alleen strakke, catchy songs. Iets trager en lekker speels is ‘Lollypop’, dat met zijn onverwachte pauzes ons telkens in het verkeerde ritmevalletje laat trappen. Ook geeft het een mooi voorbeeld van hoe iets nonchalants, bijna understated uitspreken er een ongelooflijke nadruk op kan leggen. Luister maar naar ‘And I won’t stop / ‘till my lollypop / drops’ en je begrijpt waarom we net met dat zinnetje in ons hoofd bleven zitten.

Je kan niet objectief meten wat een goed nummer is, maar als het overeind blijft in een akoestische sessie heb je wel prijs. The Deer Friends kropen het dak op voor een Colombe Session en dit het is mooie resultaat. Dit keer draait het niet rond de vurige ritmes, maar wel rond de samenzang. The Deer Friends hebben veel troeven in huis.

Vind The Deer Friends terug op vi.be.

The Deer Friends touren wel ergens in uw buurt. Eerstvolgende concerten op 6 april (Breek.punt in Hechtel) en 12 april (Wollewei Rockt in Turnhout). Check hun Facebookpagina voor meer data.

Foto (c) Steven Koener


Hieronder vind je de nummers die The Deer Friends inspireerden.