De Anale Fase

Een jongen, een meisje en een tuinhuisje. Meer heb je echt niet nodig om je demo’s met liefelijke melodieën en lugubere teksten op te nemen en nadien op je MySpace aan de man te brengen. Liefelijk én luguber? Jawel, aanvankelijk denk je schattige liedjes met fijne belletjes en mooie stemmetjes te horen, maar al gauw vallen de donkere, sarcastische teksten op. Er sneuvelt zelfs meer dan één persoon tijdens de liedjes. Per ongeluk, weliswaar. Zulke verborgenheden en een doodsdrift, dat ruikt naar Freud. En laat dat nu net de man zijn die een naam bedacht voor de fase waarin een kind zindelijk en gehoorzaam wordt: De Anale Fase!

Onze favoriet is 'Meisjes', omdat het meteen aantoont hoe zachte liedjes en controversiële thema’s hand in hand gaan. Onze favoriete quote uit het 'Mamalied': 'Mama, er zit een krak in je kop… en ik stond er bovenop.' Soms is de zang wat oncomfortabel: het Vlaams en dialect voelen vreemd aan en maken de teksten des te confronterender, maar dat ligt meer aan ons dan aan hen.

De 30.000 views tonen aan dat het duo daadwerkelijk goed bezig is. Wij zagen ze trouwens afgelopen zomer al op het podium staan, een aangename ervaring. De muzikanten laten zich immers door tal van instumenten insluiten, opdat elk fijn belletje en elk trompetgeluidje écht gespeeld kan worden. Het leukste om te zien was hoe Joeri  – de jongen – onder en naast zijn keyboard een kickdrum en een hi-hat had geïnstalleerd. Kwestie van je plan te leren trekken.