Chef'Special

Zomer, dat betekent weer bier op het terras, stofhappen op festivals en tussendoor ongetwijfeld een paar bloedirritante zomerhits. Maar niet als het aan ons ligt, dus proberen we de ellende voor te zijn met het tippen van Chef’Special , wat ons betreft dé Nederlandse zomerband van 2010. Op zonnebrandolie glijdende grooves, warm stralend gitaarwerk en een zanger die net zo makkelijk zwoel en loom zingt als scherp rapt. Inderdaad, zoiets als Red Hot Chili Peppers in een goede bui met G. Love en en Sublime aan hun zijde voor net wat extra muzikale diepgang.

Sinds de Haarlemse band zo’n twee jaar geleden begon, is de voet niet van het gaspedaal geweest. De goed ontvangen EP ‘Hungry’ werd al 25.000 keer gedownload (hier word je nummer 25.001) en bracht de band behalve Nederland ook in België, Frankrijk, Spanje en Italië. Wie de MySpace van de band bekijkt ziet ook voor de aankomende maanden weer een overvolle agenda staan. Mochten de nummers in onze player je niet al over de streep trekken, check de band dan zeker wanneer ze in de buurt zijn. Muzikaal zo strak als je bikini van vorige zomer en tegelijk zo swingend als je moeder na dat ene glaasje sangria wat ze eigenlijk niet meer had moeten drinken.

Voorlopig zal 2010 vooral in het teken staan van de nieuwe single ‘Too far gone’, die Nederland warm moet maken voor het eerste volledige album. Een professionele groei sinds de EP is absoluut hoorbaar, waarbij vooral zanger Joshua Nolet zich ontwikkeld blijkt te hebben tot een relaxte en zelfverzekerde performer van het kaliber Pete Philly. De bijbehorende clip onderstreept voorgaande nog eens fijntjes en doet behalve op een paar zinderende zomermaanden ook hopen op een lange nazomer met het aanstaande album.

Chef'Special bij Ongekend Talent