Capibara

Verdomd verslavend

Sommige nummers hebben een aantal luisterbeurten nodig om uit te groeien tot onze favorieten. Zo’n nummers worden beter en beter zonder dat je er zelf erg in hebt. Van andere weet je het onmiddellijk. Halverwege onze eerste kennismaking met ‘Summer slacks’ van Capibara konden we al niet wachten tot het nummer afgelopen was om het opnieuw van voorafaan te kunnen horen. Houdt dat steek? Luister vooral zelf en ontdek de geweldige oorwurm van ons nieuwe Cutting Edge Talent.

Het viertal uit Diest bracht begin vorig jaar een eerste demo-EP uit waarop ze laten horen dat ze ondanks hun prille bestaan al een interessant, eigen geluid gevonden hebben. Drie nummers lang brengen ze rommelige grunge-slash-garagerock met refreinen barstensvol energie. ‘Summer slacks’ is een instant klassieker die niet zou misstaan als soundtrack van een roadmovie. Het gitaarriedeltje van de climax is massage voor de oren – lichtjes nostalgisch maar zorgeloos.

In ‘The day Mr. Burns stole the sun’ lijkt de stem van Nick de la Croix wel van heel ver te komen. De echo’s smeden een dromigere sfeer in de strofes, maar onze voetjes worden in een stevige rockend refrein netjes op de grond gezet. The War on Drugs meets Weezer in de opnamestudio van Jeugdhuis Tijl? Hoewel het DIY-geluidssausje perfect past bij het genre, lijkt alleen ‘Katie’s Feast’ er een beetje onder te lijden. Gitaar en drums klinken in dat nummer nogal afgevlakt, maar laat dat je vooral niet tegenhouden om er naar te luisteren. Doe zoals wij en zet het volume in afwachting van een betere opname gewoon een beetje luider. En zeg niet dat we jou en je buren niet gewaarschuwd hebben: Capibara is verdomd verslavend!

Luister naar Capibara op vi.be.