Camp Coolidge

“De perfecte song is allang geschreven” staat er in de biografie van Camp Coolidge geschreven. Je zou het kunnen opvatten als een slap excuus om met minder weg te komen, maar de vier songs die van de band te vinden zijn op Ongekend Talent laten toch wat anders horen. Een subliem popgevoel, gecombineerd met gezonde weerstand tegen gladde producties, te zoete refreintjes en saaie melodieën. De band uit Noord-Holland ziet duidelijk in dat de weg naar die perfecte song oneindig lang is, maar bewandelt ‘m tegen beter weten in met overtuiging en plezier. Een uitgelezen Ongekend Talent van de Week voor Cutting Edge dus!

De band is pas net een jaar bezig, maar de ervaring die de bandleden afzonderlijk opdeden in acts als Nine Yards en Absconded laat zich niet verhullen. Het ronkende ‘Don’t get me started’ heeft toch aardig wat ingrediënten van de ultieme emorocksong in zich en doet warme herinneringen aan The Get Up Kids opborrelen. Relaxte zanglijnen bewegen zich tussen energieke drums, bas en perfect gedoseerde gitaren. Beheerst in de coupletten met ruime refreinen waarin het rockbloed naar hartenlust kan stromen.

Met ‘Here’ gaat het gas nog wat verder los en krijgen adrenaline en melancholie vrij spel. Misschien niet de meest originele track, maar het geeft goed weer hoe Camp Coolidge kan inspelen op dat onderbuikgevoel waar bands als het oude Green Day en Weezer ook zo goed op weten te mikken. Ruimte voor verbetering is er zeker, maar met een goede producer achter de knoppen moet dat op een nog te verschijnen debuutalbum helemaal goed komen. De concertagenda is op dit moment nog schandalig leeg, op een support voor Tim Knol op 10 september in het Haarlemse Patronaat na. Vreemd, maar misschien moet Nederland nog overtuigd worden. Begin zelf maar vast met het luisteren naar hun songs op Ongekend Talent zeggen we hier bij Cutting Edge.

Ga naar de Camp Coolidge Ongekend Talent-playlist om vier songs te beluisteren!

Camp Coolidge bij Ongekend Talent