Bourbon Break

De Antwerpse band Bourbon Break is in alle opzichten een feest voor de oren. Niet alleen zijn de vier nummers die hun MySpace-profiel telt goed geproduceerd, ook het kundige muzikantschap valt op. Ergens op het traject tussen klassieke rock en aanstekelijke metal maken we kennis met puike dubbele zanglijnen, uitstekende gitaarsolo's en een goed onderbouwende drumsessie, die over het geheel een funky touch aan de muziek meegeeft.
Ook de structuur is om door een ringetje te halen. Weliswaar zijn de nummers wat kort - een tikkeltje epiek zou geen kwaad kunnen -, maar deze jongens zullen tenminste nooit in de val van richtingsloze jamsessies lopen. Het merendeel van de nummers zijn perfecte voorbeelden van een perfecte opbouw: strofen, refrein en een gitaarsolo op het einde. Boring? Saai? Integendeel, deze band toont dat hij precies weet wat hij wil, en dat komt goed over.
'Do you like what you see and did you get what you came for', vraagt Bourbon Break in het charismatische 'Hey'. Hell yeah, we did!