Bonfire Lakes

Eigenlijk een seizoen te vroeg: de soundtrack bij uw herfstdagen

Over de missie van ons Talent van de Week mag geen twijfel bestaan. 'Bonfire Lakes werkt momenteel aan de perfecte soundtrack bij uw herfst' staat te lezen op hun vi.be-en Facebookpagina. De eerste EP van de zeskoppige band bevindt zich momenteel in de mixingfase en verschijnt dit najaar. Perfecte timing dus, voor die soundtrack. Maar omdat wij van de ongeduldige soort zijn, komen we al helemaal in de herfstsfeer met de nummers die op hun vi.be-player terug te vinden zijn.

Terwijl we dit typen spoelt een kleine regenbui het laatste restje hitte weg. Het miezerige uitzicht kon wel weggelopen zijn uit november, en Bonfire Lakes speelt door de luidsprekers. Met zo’n naam schep je natuurlijk verwachtingen. Het past perfect bij de muziek: rustige gitaar en samenzangen die nooit zeemzoet maar altijd scherp en intrigerend zijn. Soms zetten ze drie of vier stemmen tegelijkertijd aan het werk en weven ze zo een interessant tapijtje rond een simpele, herhaalde melodie op gitaar, zoals in ‘Secrets’. De stem doet ons aan Miles Kane denken, of toch aan hoe de man in een unplugged-sessie zou klinken.

In ‘Ghosts’ zitten er dan weer verrassende contrasten. Tussen de mannen- en vrouwenstemmen bijvoorbeeld. De stem van Kaat Timmers steekt breekbaar van wal, terwijl de dwingende mannenstem het lied even later een donkerdere tint geeft. De spaarzame drums en wat weifelende viool maken er een slepend nummer van, waardoor we extra verbaasd zijn wanneer een gierende elektrische gitaar de rust doorbreekt. Het krijgt postrockallures en opeens wordt slepend wel heel erg meeslepend. Na die uitbarsting valt het stof terug neer en blijft alleen het skelet van gitaar en drums over.

De intense luisterliedjes van Bonfire Lakes vallen hier erg in de smaak. Het kan niet snel genoeg herfst worden. Voor wie nu al helemaal in de herfstbladeren wil onderdompelen, dat kan. Bonfire Lakes speelt op 22 september in C Mine in Genk en op 19 oktober in de Stroopfabriek in Borgloon. 

Bonfire Lakes is ook geselecteerd voor Limbomania. Eerder waren ze ook al 'Band in de lift' en speelden ze een sessie.